(0)

Selecteer Regio

VOSEB | Korte lessenreeks Arbeidsrecht

Voorjaar 2019

ISUA, het Instituut Samenwerking Universiteit Arbeidersbeweging, organiseert een korte lessenreeks ‘arbeidsrecht‘ over inspraak en welzijn op een geglobaliseerde en gedigitaliseerde arbeidsmarkt.


Programma

De korte lessenreeks onderzoekt hoe het met inspraak en welzijn gesteld is op de globale en gedigitaliseerde arbeidsmarkt. De docenten en sprekers gaan in op volgende thema’s: 

  • De uitdagingen van digitalisering en robotisering in de verschillende regio’s 
  • De nationale en Europese regelgeving met betrekking tot inspraak, precaire arbeid en de vakbond en het organiseren van verspreide arbeid
  • Het toepassingsgebied van de welzijnswet en het contractueel afwentelen van welzijnsrisico’s met aandacht voor onderaanneming en zelfstandigen
  • De criminalisering van sociale actie en de modernisering van het Belgisch Strafrecht
  • De casussen ATOS, Ryanair, Thuiszorg en Deliveroo komen uitgebreid aan bod.

De korte lessenreeks bestaat uit 5 lesdagen, telkens op vrijdag, op 11 januari, 18 januari, 1 februari, 8 februari en 22 februari 2019.

De cursussen vinden plaats op de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen, Grote Kauwenberg, gebouw D, lokaal D 013, 2000 Antwerpen.

Je kan de opleiding volgen met BEV. Het cursusgeld bedraagt 70 euro. Het inschrijvingsgeld kan met opleidingscheques betaald worden.

Praktisch

Wie deze lessenreks wil volgen, schrijft zich vóór 7 januari 2019 in.  Inschrijvingen gebeuren rechtstreeks bij ISUA (gegevens en inschrijvingsstrook staan in de folder).

Voor meer informatie kan u terecht bij Dominique Kiekens | 03 265 53 49 | dominique.kiekens@uantwerpen.be

Organisatie: ISUA

Het Instituut Samenwerking Universiteit Arbeidersbeweging (ISUA) is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Antwerpen en de drie vakbonden. ISUA is de organisator van VOSEB en andere studiemomenten.

De Vorming Sociaal Economisch Beleid (VOSEB) is bedoeld voor actieve leden van de 3 Belgische vakbonden. De opleiding werkt aanvullend aan de basisvorming van de vakbonden. Vooral het verwerken van wetenschappelijke informatie en de toepassing ervan op de syndicale ervaring vormt de kern van het opleidingsprogramma. We stellen ons als doel de werknemers in onderhandelingen met de werkgevers te sterken.

Downloads

Agenda

vrijdag 11/01/2019 09u30 Stadscampus UA | Gr. Kauwenberg Antwerpen | 2000 Militanten en delegees

Lees ook

Zoek op trefwoord

sociaal overleg vorming

Terug Top